Virtuvės stalas. Mediniai virtuvės stalai

Virtuvė – pagrindinė vieta, kuri suteikia teigiamą užkrovą visai dienai. Šeimos nariai ir artimieji pasikrauna energijos, čia vyksta pokalbiai ir daugelio įvykių svarstymai. Todėl baldus šiai patalpai rinktis reikia itin atsakingai; juk čia vyksta svarbiausi darbai ir praleidžiama daugiausiai laiko. Prabangių daiktų gerbėjai atiduoda pirmenybę natūralioms, tvirtoms medžiagoms, tokioms, kaip medžio masyvas.

Natūralaus medžio arba lukšto virtuviniai stalai

Virtuviniai, natūralaus medžio stalai – tai visada gražu, kokybiška ir ilgalaikiška. Tokie baldai perduodami iš kartos į kartą ir retai reikalauja restauracijos (nebent perlakuoti). Tačiau surasti iš tikro gerą ir kokybišką stalą, šiais laikais sudėtinga. Pasiūla milžiniška, bet ir padirbinių rinkoje gausu. Ir kas svarbiausia – padirbinių gamintojai drįsta tai pavadinti analogais.

Virtuvės stalas
Virtuvės stalas

Be to, egzistuoja begalės medžių rūšių, iš kurių gali būti pagaminti mediniai baldai, ir išsirinkti iš jų geriausią – taip pat sudėtinga, nesant tos srities žinovu. Mūsų šios dienos straipsnyje pakalbėsime apie tai, iš kokios medžiagos pagaminti stalai geriausi: iš uosio, ąžuolo ar pušies?

Ąžuolinis virtuvės stalas

Ąžuolas – vienas, labiausiai paplitusių medžių, iš kurių gaminami virtuviniai baldai. Iš jo privalumų, galima išskirti: tvirtumą, ilgalaikiškumą, o taip pat – patrauklų vaizdą. Teisingai apdirbtas, virtuvinis ąžuolo stalas tampa tikru meno kūriniu, turinčiu dvasią, suteikiančiu virtuvėje pozityvią nuotaiką.

Virtuvinis uosinis stalas

Uosis – ne mažiau populiari stalų gamybos žaliava, turinti eilę skirtumų, lyginant su ąžuolu. Visų pirma – tai šviesaus medžio rūšis. Jei kuriant virtuvės dizainą, jūs stengiatės atkreipti dėmesį į spalvinius sprendimus, turite žinoti medienos spalvines savybes, pritaikant baldus prie bendro interjero fono. Uosinis stalas patiks tiems, kurie labiau nori interjero, artimesnio gamtai, kaimiškai natūrai. Uosio raštas ženkliai išraiškingesnis, jo rievės „linksmesnės“, nei ąžuolo.

Valgomojo stalai

Pušies masyvas taip pat dažnai naudojamas virtuvės stalų gamyboje. Ši medžiaga taip pat turi savų ypatybių, kurių ryškiausia – malonus spyglių kvapas. Jis išsilaiko net ir po kruopštaus apdirbimo, suteikdamas patalpai šviežumo ir lengvumo. Apart virtuvinio stalo, baldų gamintojai siūlo pušines kėdes bei kitus virtuvinius baldus.

Kaip išsirinkti stalą

Perkant, būtinai įdėmiai apžiūrėkite gaminį. Stalviršio ir kojų spalva turi būti vienoda, struktūra lygi ir maloni rankai. Būtinai pasitikslinkite pas pardavėją, ar iš tos pačios medienos pagamintas stalviršis ir kojos, kokia apsaugine medžiaga padengti paviršiai ir kaip tinkamai tokius baldus prižiūrėti.

Taip pat, prieš perkant, nepamirškite apgalvoti, kokia stalviršio forma labiausiai tiks jūsų pasirinktam interjerui. Mažoms virtuvėms labiausiai tinka stačiakampis stalviršis, vidutinio dydžio patalpoms – ovalinis, o erdvioms virtuvėms – tinka įvairios formos. Čia labiau dėmesį kreipti reikia į stalviršio dydį. Kokios medienos rūšies stalą bepasirinktumėt, mes esame tikri, kad stalas harmoningai pritiks jūsų interjerui ir taps jūsų virtuvės puošmena.

[dfads params=’groups=-1&limit=1&orderby=random’]

[dfads params=’groups=-1&limit=1&orderby=random’]

[dfads params=’groups=-1&limit=1&orderby=random’]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *